Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

perjantai 7. joulukuuta 2012

Leipää ja piimää vaan.

Yksi vaikea asia muille maille muutossa on elintarvikkeet.

Kun menee kauppaan, siellä ei välttämättä ole mitään tuttua ja se on hankalaa! Olen nyt päässyt jo onneksi yli alun hämmennyksestä, että mitä täällä kuuluu syödä ja pärjään ostoksilla vallan mainiosti. Sama ruokavalio kun mihin totuin Suomessa ei onnistu täällä ja lienee sanomattakin selvää, että japaniruokavaliokaan ei onnistu. Mulla ei ole täällä äitiä opettamassa, että mitä syödään aamiaiseksi ja mitä illalliseksi ja television mukaan mun pitäisi syödä joko hyvin ruskeita aterioita tai sitten tuorejuustoa kahden kanafileen välissä. Olen ruokasnobi, eikä mulle kelpaa valmisateriat. Ei mikään mauton. Teen siis ruokaa pakkaseen ja sitten teen nopeita aterioita jääkaapin antimista. Olen penninvenyttäjä ja siksi Aldissa käyminen on kuin runoutta. Ai säästin tänään neljäkymmentä penniä? Jihuu! \o/

Elintarvikkeita, joita kaipaan Suomesta:

1. Puolukkahillo, mummun tekemä. Saa tylsimmänkin ruuan maistumaan hienolta.
2. Puuroriisi. Ei riisipuuron, vaan riisinkeittämisen vuoksi. En onnistu täkäläisten riisien kanssa.
3. Tee. Joo, täällä myydään paljon teetä ja sitä ilmeisesti juodaankin jos jonkin verran, mutta se on teollista tiskivettä! Varmasti jossakin myydään 'kunnon' teetäkin vähän kalliimmalla, mutta vielä en ole huomannut. On jotenkin yllättävää, että Suomi on (valikoiman kannalta) aika hyvä teemaa ja edullinenkin vielä. Go Forsman!
4. Leipävalikoima. Jokainen ulkomaille muuttava kaipaa kotimaansa leipää, ihan sama mistä kotoisin! (olettaen että kotona syödään leipää...)

Elintarvikkeita, joita kaipaan Japanista:

1. SOIJA. Jos luulin soijakastikkeen ostamisen olevan tuskallista Kotimaassa, täällä se on ihan kamalaa. Se, mitä mulla on nyt kaapissa on ihan järkyttävää kuravelliä. Tää oli masentava takaisku, varsinkin kun en voi purnata asiasta oikein kenellekään... Jos ei ole maistanut kunnon soijaa, täällä myytävän litkun epämiellyttävyyttä tuskin huomaa.
2. Majoneesi. Yllättävää, mutta maailman paras majoneesi on japanilaista. Se myydään pehmeissä pulloissa, joissa on alastoman vauvan kuva ja sillä voi pursottaa kauniita kuvioita.
3. Currykuutiot. Mulla on onneksi vielä jäljellä kahteen satsiin karria... Koska riisi on osoittautunut riisinkeittimelläkin liian vaativaksi, syön udonin tai soban kanssa. Joskus leivän.
4. Riisi.

Elintarvikkeita, joita rakastan täällä:

1. Sienet. Tuoreet herkkusienet ei ole pahan hintaisia, niin popsin niitä neljänneskilon viikossa.
2. Vihannekset. Valikoima on vähän erilainen, mikä on jännää! Rakkauteni täällä on ollut butternut squash-kurpitsat. Rakastan kurpitsaa ja se on harmillisen kallista Suomessa.
3. Sipsit pikkupakkauksissa. Täällä ei ole dippikulttuuria, niin sipseissä on tarpeeksi makua jo sinällään. Viime vuonna Heathrown lentokentällä ostin paahdettu karitsa&minttu -makuisen sipsipussin vähän kummastellen. Ostan kerran viikossa aina jonkun mahdollisimman omituisen maun sipsipakkauksen. Mallassipsit on vielä kokematta, mutta esimerkiksi thai chicken ja kaiken maailman viinietikkayhdistelmät on maistettu.
4. Ananas-kookosmehu!!! Tätä löytyy toki muistakin maista, mutta harvemmin Suomesta tai Japanista. Ananas-kookos-banaanimehua ei lasketa, se on kamalaa. Kun näin sitä Tescon hyllyssä olin että halleluja, tänne muutto oli oikea päätös.

Näitä listoja voisi jatkaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta yritän nyt yleisen hyvän vuoksi rajoittaa.
Loppuun vähän tuote-esittelyä:Mallaskaakao. Kevyesti oluenmakuinen suklaajuoma, why not?


Eikö olekin ihana pakkaus? Pahoittelen kuvanlaatua. Vaikka opiskelen markkinointia ja mun tulisi siis olla tällaisten houkuttimien yläpuolella, ostin paketin, vaikka en ole varmaan koskaan pitänyt mistään Twiningsin teelaaduista. Tämä ei ollut poikkeus! Ei tuo nyt suoranaisesti ole pahaakaan, mutta ihan sama miten hauduttaa, laventeli ei maistu missään. Itse asiassa mikään ei maistu miltään.

Joo, olis mulla oikeasti vähän tähdellisempääkin tekemistä, mutta kun prokrastinaatio. Ensi viikolla jo Suomeen! Hankala hahmottaa koko asiaa, kun olen ollut täällä vasta niin vähän aikaa. Aion raahata takaisin mukanani ruissipsejä ja sitä puuroriisiä ja.. ja.. kaikkea vaan laukun täydeltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti