Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

lauantai 30. elokuuta 2014

Hongkongissa on kuuma

Otsikkoon typistyy mielipiteeni vaihtokohteestani. On.

Ensimmäinen viikko uudessa asuinmaassa kääntyy iltaansa. Olen yleisesti ottaen viihtynyt tosi hyvin! Läksin siis Suomesta viime sunnuntaina. Jätin kotikaupunkini kuuden bussilla ja yhdentoista maissa lähti lentoni S7-yhtiöllä. Suomen päässä kaikki sujui vallan mainiosti. Lentokoneessa tapasin muita suomalaisia, jotka olivat lähdössä vaihtoon Honkkareihin. Oli kiva vähän jutustella ja seura osoittautui varsin mukavaksi välietapilla Moskovassa. Domodedovon kenttä oli sellainen kapea, ihmisiä tupaten täynnä oleva labyrinttihelvetti, jossa ohjeita sai vain pa ruski, että puolentoista tunnin vaihtoaika tuntui melko stressaavalta. Enpä ole koskaan ole ollut niin kiitollinen pari vuotta istumistani venäjän tunneista! Koko transit-prosessissa oli jos jonkinlaista ihmeellistä byrokratiaa: vanhoihin lippuihin mm. tarvittiin joku leima, jolla ei sitten loppujen lopuksi ollut mitään väliä. Olin tosi kiitollinen päästessäni seuraavalle lennolle!


 Sen jälkeen kaikki onkin onneksi mennyt hyvin. Lentokentältä pääsi viivein kampukselle, josta sain suoraan avaimet käteen. Huoneeni on siisti ja moderni, huonetoverini mukava. Näköalassa ei valittamista, kuten yllä näkyy! Huoneessa on maksullinen ilmastointi ja tuuletin, niin ei täällä tarvitse nukkuessa kärvistellä.


Yliopiston kupeessa on kunnon kokoinen ostoskeskus, jossa on suureksi hilpeyden aiheekseni mm. jäärata. En tiedä mitä luistelu maksaa, mutta siellä oli tarjolla myös luistelukoulua!


Ruoka on hyvää! Ylläoleva on japanipikaruokaketju Yoshinoyasta. Japanilaiset brändit ja tuotteet löytyy kyllä joka paikasta. 7Elevenin japskituotteisiin ei ole laitettu edes kiinankielisiä tuoteselosteita jostain syystä...Otin heti alkuun sen asenteen, että auringon kanssa ei leikitä. Olen suomalaiseen tai skotlantilaiseen mittakaavaankin katsoen erittäin kalpea, enkä hevillä rusketu. Sen sijaan kivuliaat palamiset ovat tuttu juttu, eikä niiden alta ole koskaan kuoriutunut mitään pronssikerrosta. Ostinkin päivänvarjon/sateenvarjon (kaikista kypsimmän, minkä löysin) ja aurinkorasvaa reippaalla 80 kerroksella! Siirryn varmaan kevyempään rasvaan syksyllä, mutta nyt saan luvan olla ylivarovainen. Sain kuulla ensin hieman irvailua muilta länkkäreiltä päivänvarjostani, mutta nyt parin päivän jälkeen moni muukin on todennut sen hyväksi ideaksi, jos ei muuten niin paetakseen porotuksen kuumuutta. Pari kertaa iho on vähän punoittanut, mutta kunnon vesikellopalamista ei ole vielä käynyt. Ulkona olo on varjoni kanssa ihan ok, kunhan ei tarvitse kamalasti urheilla tai ihan tuntitolkulla ulkoilla. Ilmankosteus on melkoinen, mikä tekee olon helposti tukalaksi pilvisenäkin päivänä. Lämpötilat on öisin n.25 astetta, päivisin kymmenen enemmän. Olen oppinut arvostamaan sadetta ja tuulta ihan eri tavalla! Tulinpa sanoneeksi myös jotain, mitä en ikinä olisi itsestäni uskonut: "Onpa ikävä Skotlannin säätä!"


Kampuksella on kivoja maisemointiyksityiskohtia, kuten ylläolevassa kuvassa näkyy! Yliopiston rakennukset tuntuu aika massiivisilta verrattuna Strathclydeen, mutta määrä on pienempi.


Ensimmäisellä viikolla on ollut kaikenlaista orientaatiotoimintaa. Mikään Fresher's week tää ei ole, kyllä saa oikein olan takaa olla itse järjestämässä tekemistä, kun yliopiston puolesta aikatauluun kuuluu ehkä yksi kursseihin kuuluva aktiviteetti tai ilmainen lounas (kuva yllä). Yliopiston ruokaloissa syö huokeasti ja mielestäni ihan hyvin. Noissa ilmaisissa ruokatarjoiluissa ruoka on selvästi yritetty tehdä sopimaan länsimaiseen makuun, mikä oli tuomittu epäonnistumaan. Itse hamstrasin vaan gyoozaa koska gyouza on kiva <3

Ollaan turisteiltu ympäri kaupunkia MTR:lla, käyty Ikeassa, hankittu simkortit, syöty paljon ja käyty Lantaun saarella. Pitää varmaan saman tien alkaa kirjoittamaan toista postausta, koska muuten tästä tulee joku kilometri postaus. Odotan innolla arkeutumista ja sitä, että löydän paikkani elämässä täällä. Nyt on kuitenkin kiva vielä pällistellä kaikkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti