Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

maanantai 29. huhtikuuta 2013

We're all going on a summer holiday

Oli iha hurja opiskelu-urakka tässä välissä... NOT.
Nythän olen jo kesälomalla. Sain nimittäin kaikista loppukokeista vapautuksen. Taloustieteen keskiarvo oli lopulta 60.6 kun yli 60 piti olla, ettei tarvinnut alkaa kokeeseen lukemaan. Oli kyllä jo melko lailla tuurista kiinni siis. Vähän tuntui hassulta aloittaa kesäloma jo huhtikuussa, varsinkin kun maaliskuun jälkeen ei ole ollut kunnolla enää mitää. Ei silti valittamista! Varmasti sitten joskus kun aikuistun ja joudun oravanpyörään kaipaan nykyistä vapautta.

Menin ja ostin lentolipun Suomeenkin. Funtsin, että mitä turhaan nyhjään täällä, ku voin olla himajin kotimaassa, jossa mulla ei ole varaa alkoholiin tai vaatteisiin! Pitää siis pois paheen tieltä! Syön vaan porkkanoita ja istun sisällä, etten vahingossakaan rusketu. Kesätöitä ei nimittäin ole vielä löytynyt. En ole luopunut täysin toivosta, mutta huonolta näyttää. Olisi kyllä aika absurdi ajatus olla syyskuun puoleen väliin toimettomana. Kenties otan siis osaa kaiken maailman projekteihin tai ryhdyn taiteilemaan urakalla. Katusoittajaksi musta ei ikävä kyllä ole musikaalisuudettomuuteni takia.

Ihan toimettomana ei ole tarvinnut täällä sentään istua. Puheenjohtajuuden myötä on ollut kaikkea järjestöhommaa parille päivää. Olen saanut paljon kehuja ulkonäöstäni. Kuulemma näytän puheenjohtajalta, joten pärjään ihan hyvin ensi vuonna! Aion siis jatkossakin näyttää samalta, niin kaikki menee hyvin! Neuvoina olen saanut, että 'tee vain mitä tykkäät' ja 'älä hamstraa itsellesi liikaa tekemistä, vaan koita delegoida'. En usko kummankaan kanssa olevan mitään ongelmia, kunnen mikään ahkeruuden perikuva ole.

Meidän piti MDP:ssä tänä lukukautena suunnitella oma älypuhelinsovellus. Mun ryhmän sovellus oli iLoyal, joka tallentaa käyttäjän bonuskortit sun muut etukortit yhteen paikkaan, niin ei tarvi loputtomiin lompakkoa kaivella kassalla. Kuten MDP-henkeen kuuluu, meidän tuli kirjoittaa aiheesta viisi esseetä, niin että lopussa kukaan ei varmastikaan enää pitänyt ideasta! Meidän idea oli kyllä ainakin vakavammin otettava kuin jotkut muiden joukkueiden ideoista. Yksi ryhmä oli kehittänyt sovelluksen, joka pisti puhelimen pelit ja äänet pois päältä. Kaikki kuunteli vähän nyökyttäen, kunnes kissamakitutorimme Kunkku Kreikasta huomautti, että eikö olisi helpompaa sulkea puhelin tai laittaa äänettömälle. Ei ollut käynyt tämän ryhmän mielessä...

No niin, ilmeisesti taso on ollut melko samanlaista kaikissa ryhmissä, koska meidä ryhmä pääsi finaaliin! Tämä oli nimittäin kilpailu ja voittajalle on luvassa rahapalkinto yhdeltä alan yritykseltä. Pari viikkoa sitten teimme videopitchin sovelluksestamme, jonka perusteella pääsimme sitten jatkoon. Keskiviikkona on määrä esitellä ideamme leijonankita-ohjelman tyyliin yritykselle, joka palkinnon jakaa. Vähän jännittää! Oon aina ollut ihan säälittävä esitelmänpitäjä, mut MDP:n myötä se on vähän helpottunut, ainakin jos esiinnyn oman ryhmän kanssa. En edelleenkään ole lähelläkään hyvää, mutta ainakaan en ole pyörtyä aina kun pitää puhua.

Pitää katsoa joku varastofirma pitään mun kamppeita kesäloman ajan ja ostaa vähän kesävaatteita pohjolaa varten. Toivottavasti löytäisin edes sen verran töitä, että saisin katettua kesäasumisen kulut!

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu jo henkilöstövuokrausfirmoja? Niiltä saa jotain säännöllisen epäsäännöllistä pikkuhommaa esim. kaupan kassalla yleensä aika helposti myös näin loppukeväästä kun kaikki muut paikat on mennyt...

    Nauti lomasta! :)

    VastaaPoista