Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

torstai 6. syyskuuta 2012

私のことだけを見ていてよ

Voi jumasklavida! Ens viikolla! Sitä ennen on toki vielä läksiäiset.

En ole tietenkään saanut mitään aikaiseksi. En tosin ymmärrä, mitä mun olis pitänyt varsinaisesti saadakaan tehtyä, mut joka tapauksessa luultavasti tuhlaan aikaani koko ajan, kunnen jotain ihmeellistä suomalaista tee. Pitäis varmaan saunoa kanteleen ja ruisleivän kanssa vielä kun voin...

Oon käyny vaatteita läpi kierrätyskasaan ja sit siihen toiseen, josta valitaan vielä mukaan otettavat. Semifinaali käynnissä. Matkalaukkua ei oo vielä ostettu, mutta tuskin mitään jumbokokoista hankin, kunnei matkatavaroilla saa painoakaan olla ku 20kg. Käsimatkatavaroita Ryanair sallii kymmenellä kilolla, mutta läppäri vienee niistä suurimman osan.

Työt on vihdoin loppu. Olin viimeisen asiakkaan kohdalla aika, että kuule gangnam style ja suljin kassan oikeen suurieleisesti.

Ehdittiin tässä tosiaan tyttöjen kanssa vierailla Kaunasissa pari päivää. Oli aika hulvaton reissu pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Muun muassa hotellissa, heti saavuttuamme... Kello oli puolen yön paikkeilla. Kaveri kokeilee saamaamme avainkorttia huoneen oveen aikansa, kunnes yhtäkkiä ovi aukeaa, sisältäpäin! Oven avaa joku mies, pullo kädessään ja puolipukeissa. Seuraa puolen sekunnin shokki, jonka jälkeen lähden marssimaan poispäin naama punaisena. Mies ovelta ja huoneessa olevat miehet saavat juonesta kiinni ja alkavat nauraa. "Welcome! Free stay!"
Saatiin kuitenkin lopulta ihan oikea avain oikeaan oveen, eikä siellä ollut mitään yllätyslahjoja odottamassa ^^'
Aamiainen. Edessä olevan "wienerin" täyte oli seesamia. Takana oleva sarvi oli sitten hyvää! Kermaista lihatäytettä (oikeen kunnon lihaa) ja kanttarelleja. Kuulemma joku liettualainen erikoisuus. Hyvä kun seurueessa oli Liettuaan perehtyneitä, niin tiesi vähän mitä kannatti syödä. Olin ehkä vähän rasittavaa matkaseuraa. Mulla ei ole tapana rättiväsymyksen tai valvomisenkaan jälkeen nukkua kovin myöhälle, että olin "jo" ysiltä jalkeilla muita kahville kiskomassa!

Cocktaileja halvalla! Onnistuttiin valitseen kyllä hyviä drinkkejä. Jossain yökerhossa juomani Sour apple mojito oli paras. Harmi, ei kuvaa.

Taivaallista suklaakakkua ihanan kirpeällä kirsikkahillolla. En ole normaalisti suklaakakun fani, mutta tämä vei kielen mennessään. Tää oli ihan loistava ravintola muutenkin: melkein mitään listalla ei ollut tilattavissa, koska pulju kuulemma sulki ovensa seuraavana päivänä! Ihan ymmärrettävää, mutta miksei tarjoilija voi kertoa sitä? Ottaa tilauksen vastaan ja kertoo sitten, että joo, näistä ei oo mitään tarjolla nyt. Tilasin sitten harmikseni pizzaa. Miksi syödä pizzaa, kun voi halvalla syödä hienompaakin? Kotonakin saa pizzaa! Olin nyreä kyllä ihan turhaan, sillä kasvispizzani oli erinomaista. Kirkkaasti paras plätty kun olen koskaan syönyt! En kuitenkaan sortunut laittaan pizzalle ketsuppia ja majoneesia, vaikka tää on kuulemma liettualainen tapa. Sitten kun tota jälkkäriä tilattiin, niin tarjoilija kuuntelee meitä kärsivällisesti ja kirjoittaa muistiin ja kertoo sitten, ettei listalla ole kuin omenapiirakkaa ja yllä olevaa kakkua. Huoh!

Ylisöpö "ratikkahissi".

Kirkon katolla. Loistava idea rakentaa kirkolle näköalatasanne! Voi mennä sitten rukoilemaankin lähemmäs jumalaa!
Ei ollut ennen tullut mieleenkään, että Baltiassakin voi lomailla. Oli kyllä melko kannattavaa, kaikki kun oli niin helppoa ainakin tällä seurueella. Rahaa meni myös yllättävän vähän. Ostokset mukaan lukien niin reissulle tuli hintaa siinä 210 euron paikkeilla. Enemmän tälläisiä lomia, että voi syödä huoletta ravintoloissa, ilman että lasku karkaa käsistä.
Matkalla sattu tietenkin eeppisiä mokia. Joskus juodessaan voi "tehdä ainot" ja biljardissa "hannat"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti