Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tekeville ihmisille

Hongkongiin meno senkus lahenee! Kirjoittelen tata kahvitauoltani niin ääkköset jaa pois. Tanaan sain sahkopostilla pakkauslistan. Aloin lukea listaa innoissani, kunnes tormasin melkoisiin poljyyksiin. Listalla oli paljon itsestaanselvia tarkeita juttuja, kuten passi ja rahaa, mutta kaytannon asumisjuttuihin mennessa alkoi arsyttaa!


Kumeja. Ei liity itse aiheeseen mitenkaan.

"Bring a laptop computer to Hong Kong if necessary."

Onko jossain opiskelijoita, joiden koko tutkinto ei roiku tietotekniikan varassa? Yliopistolla ei kuulemma ole tarjota WiFi:ta, joka kuulosti noin niinkun akkiseltaan nololta. Kehottivat tuomaan myos omat internetkaapelit mukana.

"Bring personal items such as toothpaste to Hong Kong if necessary."

Itsehan en kayta hammastahnaa niin ei tuo ole sitten tarpeellista. Tai hammasharjaa. Kai sita nyt vuoden ilman hampaiden harjausta parjaa!

"The Student Residence Office does not provide bedding items for all residents.  You are required to bring along a light package including a pillow, a pillow case, linen, blanket, daily use apparels and items into the Hall."

Musta tuntuu, etta listauksen kirjoittaja ei ole pahemmin maailmalla palloillut. Pakatkaa omat peitot ja tyynyt mukaan? Joo, just nehan mulla oli ekana mielessa sallitussa 20kg:n matkatavaroissani! Tasta sain hienon flashbackin vaihtoaikaani 17-vuotiaana, kun juuri ennen hostperheen vaihtumista uuden perheen hostsisko tuli kysymaan multa, etta toinko omat peitot ja tyynyt mukanani Suomesta vai taytyyko heidan ostaa sellaiset. En kasita miksei yliopisto tarjoa vaikka maksusta petivaatteita uusille opiskelijoille. Kotiyliopistossani kaikille asuntoloihin muuttaville tarjotaan peitto ja tyyny, onnekkaimmille saapujoille myos petivaatteet. Lakanat ovat rumia ja tyynyt hyvin ohkaisia, mutta hitto, kylla se lammittaa mielta ettei tarvitse ensimmaisena paivana lahtea etsimaan Ikeaa. Ulkomailta lakanoiden sun muiden raahaamisen vaikeuden lisaksi petivaatteet tuppaavat olemaan eri kokoisia eri maissa.  

"Bring appropriate clothing to Hong Kong as listed below: 
  • Jeans
  • T-shirts
  • Runners
  • Dark-colored suit (for presentation)
  • Dress (for presentation)
  • Sweaters
  • Scarf
  • Warm jacket
  • Water-proof jacket"
s    Vaatteet tulee olemaan mun suurin ongelma, koska kaikki kamani nyt on hyvin lansimaalaisia. Luultavasti mun on myos varattava kaikki vuoden aikana tarvitsemani vaatteet mukaan, silla ainakin Japanissa olin jo pelkan 170-sentin varteni takia aivan liian iso naisten vaatteisiin. Siihen kun lisaa viela muumimaisen keskivartaloni ei kauheasti ole asiaa pyorimaan sopoissa pienissa kiinalaisissa brandiputiikeissa. Ilmaisut, kuten 'lammin takki' on yhta sanahelinaa! Hongkong kuuluu subtropiikkiin, jossa pakkanen tai edes alle 15 asteen lampotilat on urbaaneja legendoja. Hongkongilaisen, suomalaisen ja skotlantilaisen nakokulmista 'kylma' ja 'lammin' tarkoittaa hyvin eri asioita. Vahan hirvittaa kylla HK:n kuumankostea ilmatila. Olen juuri tottunut Skotlannin tuulisen viileaan ilmastoon ja pelkaan, etta ensimmaiset pari kuukautta tulee olemaan ihan tuskaa. Tai mahdollisesti koko kymmenen kuukautta! Lisaksi siella tuskin on sopivaa pomppia missaan bikineissa. Oikeasti taidan vaan purkaa lahtostressia pikkuasioihin. Eikohan taa kaikki tasta selvia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti