Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

tiistai 23. lokakuuta 2012

Helter Skelter

Ollaan I:n kanssa yhtä mieltä siitä, että opiskelu ei ole kauhean kivaa.

Tai on luennot mielenkiintoisia ja jotkut tutoriaaleistakin, mutta sitten tälläiset 'kirjoita essee' -jutut on vähemmän hehkeitä. Kirjoitan nimittäin edelleen historian esseetäni (olipas se tyhmä valinnainen). Sanamäärä on tällä hetkellä 200/1500, aikaa vielä perjantaihin saakka. Ensi vuonna varmaan näpyttelen tällaisia mennen tullen, mutta nyt tuijotan ruutua, kirjoitan kaksi lausetta tuskanhiki otsalla ja huomaan sitten olevani Lamebookissa tunnin. MDP on silti edelleen kaikista kamalin kurssi, koska siinä joutuu tekemään joka viikoksi jotain ja tähän mennessä tiedotus on tullut hyvin myöhään. Nyt saatiin perjantaina tietää, että ryhmissä pitää lukea jonkun firman case study ja esitellä se muulle luokalle powerpointina. Maanantaina piti olla valmista! Tätä ennen oli mm. se tuhannen sanan essee, jonka näpyttelin puolessatoista tunnissa. Odotan edelleen innolla palautetta siitä... Perjantaiksi meidän pitää kirjoittaa pienessä ryhmässämme essee. Muiden sanamäärä on 600, mun on 300. Aloituskappale. Sain ehkä helpotetun osion, kun olen ryhmän ainoa mamu.

Sunnuntaina oli kämppis M:n synttärit. Hän halusi, että lähdettiin pubiin istumaan lauantaina. Se oli hyvin tylsää. Ensinnäkin, meidän piti lähteä yhdeksältä, mutta yllättäen tytöillä kesti ja päästiin lähtemään puoli yhdentoista maissa. (piti kauheasti asuja valokuvatakin) M sai lahjaksi mekon ja huivin meiltä, jotka pakattiin erikseen. Mekko annettiin lauantaina, että M:lla olisi jotain uutta ylleen ja huivi sitten seuraavana päivänä, koska silloin oli vasta synttärit? En ihan tajunnut tätä logiikkaa. Sitten pubissa kenelläkään ei ollut oikein puheenaiheita. Tämä on ongelmana, kun asutaan yhdessä - Kuulumiset ehtii kysymään päivän aikana kolmesti. Paikalle tuli pari C:n kaverimiestä, jotka onnistuivat tekemään tilanteesta ehkä vielä kuivemman. Livistettiin I:n kanssa pubista ajoissa hammassärkyyni vedoten ja käytiin hakemassa grilliltä roskaruokaa. Koin tälläisen kulinaristisen elämyksen kuin juustoranskikset! Ranskanperunoita, joiden päälle ladottiin paljon juustoa, joka sitten suli. Mietin sitä syödessä, että pitäisikö hörpätä vielä rypsiöljyä päälle kurkun kostukkeeksi!

C, M ja K tuli kotiin joskus neljän aikaan. Kun M oli saatu suljettua huoneeseensa, aloimme rakentaa ilmapallovyöryä!
Tältä sen piti näyttää:


Tältä se näytti:


Ovi on jätesäkkikerroksen takana piilossa. Oikeanpuolinen ovi vie siivouskomeroon.C ja K olivat molemmat aika humalassa ja hilpeinä, joten tekniset osuudet oli vähän vaativia. Epäluuloinen M jouduttiin suunnilleen pakottaa huoneeseensa ja ovi pönkkäämään, niin että hän kyllä vähintäänkin aavisti, että jotain oli meneillään. Operaatioon sisältyi paljon tukahdutettuja kikatuskohtauksia ja teippiä tukassa. Lopputulos oli epäilyttävästä estetiikasta huolimatta ihan hyvä, kestävän oloinen. Kukaan meistä ei ollut aamukuudelta todistamassa M:n reaktiota, mutta keskipäivän nyreydestä päättelimme, ettei hän ollut ihastunut temppuun. Harmi!
K teki vielä kakunkin, jota sitten syötiin, kun M:n poikakaverikin oli paikalle saapunut. Kaikilla oli synttärisankarin toivomuksesta vaatteet päällä.
Mä kun olen tylsä, olin sitä mieltä, että nähtiin liikaa vaivaa M:n synttäreiden eteen, koska parin viikon kuluttua on K:n synttärit! Pakkohan meidän on vetää samanarvoinen rumba silloinkin. Jäi vähän sellainen olo, ettei M oikein pitänyt lahjoista, kakusta tai palloista, mutta ainakin yritettiin!

Meillä on pieni taistelu meneillään täällä. Tai ulkoisesti se on varmaan pientä, mulle tää on kylmä sota! PO ei huuhtele tiskejään, vaan jättää ne saippuaisiksi. Ajattelin ensiksi, että kenties se ei tiedä tästä(kään) aspektista kodinhoidossa, niin olin muka ohimennen, että "Niin joo, tiedät varmaan, että tiskit tulee huuhdella tiskiaineesta!". Tuijotti mua vihaisesti ja ilmoitti kyllä huuhtelevansa ne joskus. "Ne pitäisi kyllä huuhdella joka kerta. Tiedäthän. Kun tuo tiskiaine on myrkyllistä." Ei vastannut mitään. Eikä edelleenkään huuhtele niitä!
Hieman ärsyttävä ihminen... Sillä on myös ihana tapa päästää kuka tahansa rappuun sisään summerin kautta. Painaa vaan tulijat heti sisään kun summeri soi, myös yöllä. Kun huomautin, ettei ehkä kannata vaan päästää tuntemattomia sisälle, kaveri nauraa ja sanoo, että olen epäsosiaalinen. Eikä tässä nyt voi jatkuvasti samoista asioista huomautella, täällä asutaan kuitenkin kesään saakka! Viime aikoina olen saanut myös kuulla  aksentistani, jota on niiin hirveän vaikea ymmärtää. Kun on niiin paljon sanoja, joita en osaa lausua! Onneksi hänen saksalainen englantinsa on aina tietenkin selvää ja lausuminen virheetöntä.

Kierreltiin eilen I:n kanssa keskustan goottikauppoja ja pukuliikkeitä inspiraation toivossa. Valmiita asuja ei oltu hankkimassa, mutta olihan niitä hauska katsoa! Oli melkeinpä sääntö, että miesten asut oli hauskoja ja naisten seksikkäitä, mikä on vähän pöhköä, kun Halloween on kuitenkin lokakuun lopussa. Ilmankosteus on täällä aina niin huikea, että se varmaan imeytyy ihmisten luihin niin, etteivät skotit (tai britit) tunne kylmää! I haluaa olla leijona ja minä kummitus, koska olen niin luova. En ala lakanaa rei'ittämään, mutta tämän kalpeuden vien kyllä äärirajoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti