Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

tiistai 16. syyskuuta 2014

Levottomat tuulet

Kärsimme täällä taifuunista. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki on suljettu ja täytyy olla sisällä. Luokitusta on tosin nyt jo laskettu, niin että iltapäivän luentojen pitäisi pyöriä normaalisti. Mua harmitti mokoma taifuuni, koska ulkomaalaisrekisteröintini olisi tullut olla tänään aamulla. Saa nyt nähdä miten sen saa uudelleen rekisteröityä, kun torstaina on edessä Korean reissu.

Olin viikonlopun kipeä ja silloin tietenkin oli selkeä sää... Meidän piti mennä rannalle, mutta tajusin kuitenkin, että jos pystyssä pysyminen tuntuu kovin työläältä, ei kannata alkaa seikkailemaan minnekään sen kauemmas.

Varattiin viime viikolla (tai sitä ennen, en pysy enää perillä) liput Seouliin täksi viikoksi! Lentoyhtiö Jeju Air osoittautui kuitenkin astetta hankalammaksi tapaukseksi, kun puolet ryhmästä ei saanut varausvahvistusta sähköpostiin. Muut olivat varailleet lippuja omilla koneillaan ja siksi saaneet tiedot omalle ruudulleen. Tein omani kaverin tabletilla, niin en sitten ottanut varaustilanteessa screenshottia vahvistukesta, kun huomasin yhtiöltä tulleen sähköpostia (virhe, jota en tule tekemään toistamiseen!). Kyseessä oli kuitenkin pelkkä maksuvahvistus, jossa ei ollut lentojen tietoja tai varausnumeroa. Ilman varausnumeroa ei lippuaan voi tulostaa nettisivunkaan kautta. Yritin googletella ongelmaani, laitoin monta kertaa sähköpostia yritykselle eri osoitteisiin ja yritin käydä firman FB-sivuja läpi. Loppupäätelmäni on, että Jejuair ei hallitse tietotekniikkaa kovinkaan hyvin, eikä myöskään puhu muita kieliä kuin koreaa ja kiinaa (ja kiinankaan taitamista en varsinaisesti osaa arvioida). Perin ärsyttävää puuhaa! Yritän soittaa sinne vielä tänään, lähtömme tulisi kuitenkin olla jo torstaiaamuna. Jos ei muuta, niin saatan muut matkaajat lentokentälle ja meen kotiin mököttämään.

Positiivisemmalla nootilla, viime viikolla kävimme ikävän kuumana päivänä taas vähän turisteilemassa! Tällä kertaa kohteena oli parin MTR-aseman päässä olevat Chi Lin nunnala, Nan Lianin puutarha ja Wong Tai Sinin temppeli. Kaikki kohteet olivat todella kiinnostavia, mutta päivän porotus teki ulkonaolosta tosi tukalan. Uskoisin kuitenkin meneväni ainakin puutarhaa katsomaan uudelleen, sillä osa siitä oli nyt kunnostuksen takia suljettu.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti