Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

lauantai 20. lokakuuta 2012

Fat cats had a heart attack

Luojan kiitos on lauantai.

Kahtena aamuna kun on joutunut taistelemaan ylös opiskelemaan, tuntuu taivaalliselta tietää, että ei tänään. Tänään ei tarvitse sangen disorientoituneessa tilassa pyöriä ympyrää, että mitä papereita pitää ottaa mukaan ja onhan mulla nyt housut jalassa. Tai no, olishan se ihan hyvä tarkistaa, ennen kuin lähden tästä pankkiin...

Torstaina oli tosiaan Global Thursdays Glasgow - Launch party, jonka vieraslistalle olin sitten kämppikseni Inesin kanssa ilmottautunut. Miksei Suomessa ole tätä käytäntöä? Hullun kätevää! Tiesin, että I:llä kestäisi laittautumisessa, joten sanoin, että puol yhdeltätoista pitää lähteä. I lupailee, että joo, kyllä hän ehtii nyt ajoissa - Menee suihkuun 20 yli kymmenen... Kaikkeen illanviettoon täällä kuuluu mun osaltani kauheasti odottelua! Päästiin lähtemään tasalta. 11:30 saakka pääsi ilmaseks sisään ja I jankkas, että meidän on päästävä sisään maksutta. No se oli helpommin sanottu kuin tehty, koska sisään yritti myös 500 muutakin ja saavuttiin paikan päälle varttia yli!  Oltiin viimeiset kun pääsi sisään ilmaiseksi. Eipä se olis tosin maksanut listalaisille kun £3 muutenkaan...
Mulla oli viis puntaa taskussa. Sillä sai narikan ja neljä drinkkiä. Jeps. Muun kun pullojuomisen tilaaminen on aina vähän hankalaa, koska en tiedä vielä mitään paikallisia irmoja ja marianneja nimeltä. Ne, mitkä tiedän ei ole olleet mitään kummoisen makuisia. Yleensä siinä silmäilee, että mitä tiskillä on esillä ja latoo, että "Joo, kaks osaa tota ja sitten yks tuota ja yks appelsiinisiivu, kiitos!"

Näitä pippaloita ennen olin siis saanut varoittavan viestin fabossa, että ei kannata mennä! 'PSY is not coming!' Jälkimmäinen väittämä sai aikaan melkoiset naurut, varsinkin kun Centralissa sitten oli yksi kiinalainen jätkä pukeutuneena PSY:ksi! Kaveri oli vetänyt vermeet niskaan ihan oma-aloitteisesti, ettei ollut kyseessä mikäänm promotemppu. Kun Gangnam Style alkoi soimaan, tanssilattia muodosti ringin hänen ympärilleen ja hyvin hilpeää oli. Paikka kuhisi muutenkin valokuvaajia. I on aika näyttävä tanssija, niin paparazzit seurasi tarkkaan hänen muuvejaan. Hauskaa oli!

Kämpille päästyämme alettiin jo suunnitteleen Halloweenia! Halloween on yks asioista, joita odotin innolla tänne muuttaessa. Ajattelin, että täällä olisi kenties vähän enemmän häppeninkiä juhlan tiimoilta. Oikeastaan haluaisin kokea amerikkalaisen Halloweenin, mutten taida alkaa suunnittelemaan muuttoa rapakon sille puolen sen takia... I haluaa mennä jollekin yliopiston baaribussikierrokselle. Sille oli joku näppärä oma nimensä englanniksi, mutta unohdin jo! Bussi siis kierrättää baarista toiseen ja palaa sitten lähtökohdille. Kuulostaa hyvältä. Sitten on toiset pippalot joihin mielin osallistua, Merchant Cityssä. Ovat armollisesti perjantaina, eikä keskellä viikkoa. I:n mielestä meillä pitäis olla yhteensopivat asut, niin ollaan sitäkin tässä vähän fundeerattu. Minä olen pitkä ja hyvin valkoinen, I on lyhyt ja musta. Pitää varmaan kiertää goottikauppoja ja pukuvuokraamoja inspiraation toivossa.

Kämppis C Jenkkilästä piti mulle luennon siitä, kuinka jenkkihalloween on ihan tylsä nykyään, koska tytöt käyttää sitä vaan tekosyynä "for dressing as slutty as possible". Glaswegasin yöt on sen verran kylmiä, että nauran kyllä jos joku hihhuloi täällä Supermanbikineissä. Tai huolestun. Kaupungilla tosin näkee päivisinkin porukkaa teepaidoissa ja lämpöasteet on jossain yhdeksän pinnassa?

Meillä on ollut täällä vähän erimielisyyksiä. Puhuttiin, että ostettaisiin porukalla ilmapatja vieraspatjaksi ja että kaikki osallistuisi kuluihin. Olin eka myötämielinen, koska ilmapatjat Amazonissa maksaa jotain kymmenen punnan luokkaa. No halppispatja ei kuitenkaan kelvannut M:lle ja Pahalle Oravalle, he löysivät Tescosta jonkun viidenkympin luksuspatjan jonka haluavat ostaa. Minä ja K vetäydyttiin hommasta, vetoamalla siihen, että meidän ystävämme kärsivät nukkua vähän vähemmän laadukkaammilla alustoillakin. Lisäksi pohdittiin sitä, että mitä kalliimpi patja, sitä hankalampi sille on nimetä omistaja kun ensi vuonna pois muutamme. Tämä tietenkin nostaa hintaa muille melkoisesti...

M:lla on huomenna synttärit! Mennään ilmeisesti jonnekin pubiin tänään ja K on puhunut leipovansa kakun. Suunnitellaan myös tekevämme M:n ovelle näin:

M:n poikakaveri tulee Saksasta tänne ensi viikolla hengailemaan. M laittoi jo keittiöön lapun, että voitteko pidättäytyä kulkemasta alasti ympäriinsä sen aikaa. Please.

4 kommenttia:

 1. Mäkin toivoisin, että pääsisin kerrankin osallistumaan kunnon Halloween-bileisiin, ehkä vaihtovuosi lunastaa odotukset! :D Mutsiisjoo, ilmottaudun tässä lukijaksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kaikki Halloweenia juhlimaan! Tervetuloa lukemaan :)

   Poista
 2. Kolmen vuoden Glasgow asumisen perusteella täytyy sanoa, että täälläkin on suht vahvasti esillä tuollainen Halloween on mahtava tekosyy 'to dress as slutty as possible'. Skottityttöjä ei kauheasti kylmä hetkauta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih! Mun tekee pahaa tyttöjen puolesta kun ne pomppii tuolla pikku mekoissaan ilman pitkähihaisia :(

   Poista