Elämä on eeppinen taistelu, reitillä Suomi-Japani-Suomi-Japani-Skotlanti-Hongkong-Skotlanti

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Riemu raikkahin aika

Vietettiin joulua Katharinan kanssa. Meillä oli vähän eri mielipiteet siitä, mitä tehdä, sillä hän olisi halunnut lavastaa normaalin joulunsa ja leipoa itävaltalaisia kaakkuja ja keksejä. Pienen palaveroinnin jälkeen hänkin kuitenkin hyväksyi, että pipareita ei voi leipoa ilman uunia... Hän oli hyvin epäilevä asian suhteen, mutta kehotin googlettamaan mikäli epäusko ei hälvene.

Aloitimme aattoaamun katsomalla Big Hero 6 -elokuvan. Festival Walk-ostoskeskuksen elokuvateatteri on aika halpa (5€) ennen puolta päivää, joten käyn yleensä katsomassa elokuvat aamuisin. Perinteisesti yritin myös McDonaldsin aamiaissettiä, koska en millään ota uskoakseni, että McD ei ole minua varten... Vähän sain jotain kulmaa nakerrettua, mutta aika kamalaa oli ja hukkaan meni. Hyvin ne siellä mäkkärissä osaavat markkinoida kun väen väkisin yritän syödä... Elokuva oli kuitenkin hauska, varsinkin kun lapsiyleisö reagoi niin voimakkaasti.

Elokuvan jälkeen suuntasimme centraliin ja menimme syömään vähän nuudeleita. HK:ssa on paljon ravintoloita, jotka tarjoilee vaan muutamaa ruokalajia, mikä on hyvä, koska sitten ruokaa ei tarvitse myöskään odottaa kauaa. Saimmekin annokset parin minuutin sisässä tilattuamme ja parin euron hintakin oli kohtuullinen.

Jatkoimme matkaa eläin- ja kasvitieteelliseen puistoon. Päivä oli tosi lämmin lähiaikojen lämpötiloihin verrattuna ja näin kaduimme, että olimme bussin sijaan päättäneet kävellä kilometrin matkan, sillä se oli jyrkkää ylämäkeä. Vähän tuli lämmin!


Sielläpäs olikin vaikka mitä eläimiä. Paikkaan oli vapaa pääsy, eikä ruuhkasta ollut tietoakaan. Ihastuin vähän vilkkaimpiin apinoihin ja yllättävän suuriin orankeihin.
Eläintieteellisen puiston jälkeen menimme vielä HK puistoon, jossa oli iso lintuaitaus. Kyllä sielläkin mielellään kiersi. Vähän erikoiselta tuntui olla puistossa keskellä pilvenpiirtäjäviidakkoa.

Neuvottelimme kiivaasti illallisesta ja päädyimme japanilaiseen BBQ:n. Söin tässä aiemmin korealaista BBQ:ta, mutta koska se on astetta tulisempaa, päädyimme japaniherkkuihin. Mong Kokissa oleva Gyuukaku osoittautui aika mahtavaksi paikaksi. Tilaaminen oli melko lailla minun vastuullani, koska tiesin, mitä tehdä. K sai sanoa, mitä vihanneksia tai herkkusieniä saisi olla. Tilasimme myös vähän wagyuuta, joka oli korkeasta hinnastaan huolimatta aivan taivaallista. Hinta oli lopuksi 200HKD per naama, mikä oli vielä ihan hyväksyttävää, kun kerran joulu on ja niin edelleen.
Sitten hilpasimme supermarketin kautta kotiin, jossa katsoimme Lost in Austenia, joimme luumuviiniä ja viskiä, lauloimme joululauluja saksaksi ja söimme hedelmiä ja suklaata.

Joulupäivänä K lähti poikaystäväänsä vastaan lentokentälle puolen päivän aikoihin. Minä pyhitin päivän tv-sarjoille, kuten Dracula (2013) ja  Sleepy Hollow ja kääriydyin huopaan koleaa säätä pakoon. Ikävä kyllä en suuressa viisaudessanikaan ollut tajunnut hedelmä- ja suklaaostoksilla ostaa myös seuraavaksi päiväksi ruokaa: kampuksen ruokala oli kiinni ja sää sangen glasgowmainen, joten sain pärjätä puurolla, nutellalla ja nuudeleilla.

Nyt kuitenkin hilpaisen pakkaamaan ja lähden sitten lentokentälle - Thaimaa kutsuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti